Μαρία Ναυπλιώτου

Ιωάννης Ναυπλιώτης

Ο Γιάννης Ναυπλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Η πρώτη του δουλειά σε ηλικία δεκατριών ετών, εμπνευσμένη από το μεγάλο έλληνα καλλιτέχνη Μποστ, ήταν η ζωγραφική σε γυάλινα διακοσμητικά αντικείμενα και η πώληση τους σε καταστήματα της Αθήνας. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές, έκανε ελεύθερες σπουδές και στο σχέδιο μόδας. Διατήρησε για 20 χρόνια, 1976-95 εργοστάσιο παραγωγής έτοιμων ενδυμάτων και καταστήματα λιανικής πώλησης, αναπτύσσοντας την οικογενειακή επιχείρηση. Μετέπειτα, έκανε ελεύθερες σπουδές αγιογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Παλιού Φαλήρου «ο Παντοκράτωρ», και στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Παρακολούθησε μαθήματα κοντά στους αγιογράφους Γιάννη Καρούζο, Δημήτρη Χατζηαποστόλου, Γιώργο Κόρδη, στην Ιερά Μονή Παρακλήτου (Ωρωπός Αττικής) και στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους. Ασχολείται με τη ζωγραφική και τη βυζαντινή αγιογραφία από το 1995.

 

Έργα του βρίσκονται σε πολλούς ναούς της Ελλάδος και του εξωτερικού όπως, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στο ίδρυμα ‘Μητέρα΄’, Ίλιον Αττικής, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πλάκας, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κεραμικού, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, Εγγαρές Νάξου, Ιερά Μονή Πεντέλης (Διορθόδοξο Κέντρο). ¨Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στην πινακοθήκη Πιερίδη στη Β’ ¨Έκθεση σύγχρονης ορθόδοξης εικονογραφίας το Μάιο του 2002. Έχει συνεργαστεί σε τοιχογραφίες Ιερών Ναών με τους αγιογράφους Χάρη Φιλλιπάκη, Μιλτιάδη  Μαμωνά και Πατέρα Σταμάτη Σκλήρη.

 

Κατά τις περιόδους 2002-2004, δίδαξε Αγιογραφία στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού, Γκύζη. Από το 2004 διδάσκει αγιογραφία στη Νεανική Ενοριακή Εστία Αγίου Γεωργίου, Ακαδημία Πλάτωνος, ‘Κιβωτός’ όπου και συνεργάζεται στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί εκεί ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου.                      

 

Εμπνεύστηκε και ίδρυσε το 1998 το Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιου. Από το 1993 είναι παραγωγός και παρουσιαστής στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδας (συχνότητα 89,5 στα FM). Είναι μέλος της Επιτροπής Οικογενείας, Γάμου και Δημογραφικού Προβλήματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας για το Επίδομα στο Τρίτο Τέκνο. 

 

Τέλος, είναι ιδρυτής και του φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού ‘Θεόφιλος’ του οποίου η κύρια δραστηριότητα συνίσταται στην ενίσχυση των πολύτεκνών οικογενειών στις ορεινές και παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.

Η Μαρία Ναυπλιώτου  γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1922 και η καταγωγή της ήταν από την Μικρά Ασία.


Το 1945 δημιούργησε το πρώτο ατελιέ που έραβε έτοιμα ενδύματα για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης με τριάντα άτομα προσωπικό.


Το 1998 δημιούργησε μαζί με τον υιό της Ιωάννη Ναυπλιώτη τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, τον οποίο  και   στήριξε  οικονομικά γιατί  αγαπούσε τις γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους ένα παιδί και ήξερε τις δυσκολίες. Μόνον από δικά της χρήματα διέθεσε τότε περίπου 20.000.000 δραχμές για να στηθεί αυτός ο σύλλογος και βέβαια πολύ προσωπική εργασία. Ασχολήθηκε με αυτόν τον σύλλογο τέσσερα χρόνια όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα με άλλη επωνυμία και άλλους υπεύθυνους με χιλιάδες μέλλουσες μητέρες να έχουν στηριχθεί υλικά, οικονομικά και ψυχολογικά.


Το 2004 ίδρυσε πάλι με τον υιό της Ιωάννη Ναυπλίωτη τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό "Θεόφιλο" για την στήριξη των άπορων πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών σε όλη την Ελλάδα που κλείνει ήδη έναν κύκλο 15 ετών.


Αναπαύθηκε το 2009.

Κεντρικά γραφεία:

Ελευθερίου Βενιζέλου 77, Νέα Ιωνία, 14231

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 -15:00

Χώρος συγκέντρωσης & διανομής:

Μάρκου Μπότσαρη 8, Γαλάτσι, 11146

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα,Τρίτη & Παρασκευή: 9:00 -15:00

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

210-8819397, 210-8828036

E-mail:

info@theophilos.gr

Βρείτε μας στα social media
Στήριξη μέσω Paypal

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ |ΒΟΗΘΕΙΑ & ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο «Θεόφιλος», είναι ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Ιδρύθηκε στης 18 Οκτωβρίου του 2004, με αριθμό απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών 15537/2004 και με αναγνώριση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αριθμό μητρώου: 09110ΑΕΕ13096Ο12Ν / 0561.

TheophilGRWhite.png

Στήριξη στην τρίτεκνη

& πολύτεκνη οικογένεια

© 2019  by Theophilos & I.M.X.