Ο πρόεδρος του "Θεόφιλου"

Ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος & η Ι.Μ. Χιλανδαρίου

Ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος γεννήθηκε στο Cacak της Σερβίας την ημέρα των Χριστουγέννων του 1970, από τον πατέρα Momcilo και τη μητέρα Milka. Βαπτίστηκε με το όνομα Βλαδίμηρος.
Η πνευματική του ζωή εμπνεύστηκε από τον π. Σάββα από το μοναστήρι της Θείας Αναλήψεως στο Cacak.

Μετά την ολοκλήρωση του λυκείου και της στρατιωτικής του θητείας πήγε στο Βελιγράδι στη σχολή ηλεκτρολόγων-μηχανικών και παρακολούθησε ταυτόχρονα το ιεραποστολικό σχολείο στο ναό του Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκι με τον πρωτοπρεσβύτερο Ljubodrag Petrovic.

Ο Βλαδίμηρος προετοιμάστηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και το 1994 κατευθύνθηκε προς το αρχαιότερο μοναστήρι της Σερβίας, την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, στο Άγιο Όρος. Στη μοναχική κουρά ο καθηγούμενος Αρχιμ. Μωυσής του έδωσε το όνομα Μεθόδιος, από τον Άγιο Μεθόδιο και Κύριλλο, Ιεραποστόλων των Σλάβων. Πνευματικός του πατέρας για πολλά χρόνια, ήταν ο π. Αγάθωνας, ένας εξαιρετικός γέροντας της Μονής Χιλανδαρίου.

Ιερομόναχος  χειροτονήθηκε το 1997. Από το 1999 υπηρέτησε ώς επίτροπος του μοναστηριού και τα τελευταία χρόνια ήταν αναπληρωτής του αείμνηστου καθηγουμένου Μωυσή.

Η αποστολή μας

Η παροχή υλικής και χρηματικής βοήθειας σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο στόχος μας

Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των κρατικών φορέων για τα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών και η ανάδειξη του δημογραφικού προβλήματος.

Ως ιερέας που ήταν από το 1999, ανέλαβε λίγα χρόνια μετά την πνευματική καθοδήγηση των νεότερων αδελφών που ύστερα γίνονταν μοναχοί.Μετά την κοίμηση του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μωυσή, η εκλογή για τον καινούριο Καθηγούμενο έγινε στις 18.04.2010 όπου ομόφωνα ψηφίστηκε ως καινούριος Καθηγούμενος της Ι.Μ. Χιλανδαρίου ο π. Μεθόδιος.

Στις 16.05.2010 γίνεται η ενθρόνιση του, όπου και παίρνει το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Από μία μεγάλη πυρκαγιά το 2004, καταστρέφεται το 70% του μοναστηριού και ξεκινάει το δύσκολο έργο της αναστύλωσης των κτιρίων της Μονής αλλά και μιας άλλης πιο σημαντικής, της πνευματικής. Σήμερα οι μοναχοί εντός της Μονής Χιλανδαρίου αριθμούν περίπου 50 άτομα συν τους μοναχούς από τα υπόλοιπα χιλανδαρινά κελιά (Τυπικαριό Αγίου Σάββα, Πατερίτσα, Μπουραζέρη, Μαρουδά, Αγ. Αρχάγγελοι κ.α.)

Το 2018 η Ιερά Γεροντική Σύναξη της Μονής Χιλανδαρίου δέχθηκε την πρόταση του κ.Ιωάννη Ναυπλιώτη, προέδρου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Θεόφιλος», για να αναλάβει η Μονή το κοινωνικό έργο της στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών και να συνεχίσει το έργο το οποίο είχε ξεκινήσει η μητέρα του κ.Ιωάννη Ναυπλιώτη, Μαρία Ναυπλιώτου.

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος, ορίζεται ως καινούριος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Θεόφιλος».

 • ΠΑΡΟΧΗ ΥΛΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

  Παρέχουμε υλική και χρηματική βοήθεια σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες που έχουν ανάγκη καθώς και σε σπουδαστές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες

 • ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

  Παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τα δικαιώματα των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών και τη λειτουργία των αρμοδίων κρατικών και τοπικών αρχών

 • ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

  Ευαισθητοποιούμε την κοινή γνώμη και τους κρατικούς φορείς για τα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών και αναδεικνύουμε το
  δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας